Viziteaza Osaka

October 17, 2015

Osaka este un oras diferit fata de restul oraselor japoneze, arata o latura mai autentica a Japonei decat metropola Tokyo de exemplu. Pana si reteaua de transporturi este diferita. Osaka are multe de oferit. De aceea, inainte de a-l vizita, citeste care sunt principalele sale atractii.

Castelul Osaka este o veritabila opera de arta a arhitecturii japoneze. A fost construit in anul 1583 de catre Toyotomi Hideyoshi. In 1945, un raid american a distrus turnul principal al acestui castel. Mai apoi, castelul a fost renovat si actualmente adaposteste unul din cele mai mari muzee din regiune si este inconjurat de unul din cele mai frumoase parcuri din oras.

Strada Dotonbori este un fel de Times Square din Osaka. Este situata in cartierul Namba care adaposteste un numar incredibil de centre comerciale, restaurante si spatii pentru distractie.

Sanctuarul Sumiyoshi-taisha, cunoscut si sub numele de Marele Sanctuar Sumiyoshi a fost construit la inceputul secolului 3, inainte de introducerea budhismului in Japonia. Acest lucru inseamna ca a fost construit fara vreo influenta religioasa. Arhitectura este pur si simplu unica ceea ce face din acesta unul din cele mai vechi sanctuare din Japonia dar si unul din cele mai interesante de vizitat.

Umeda Sky Building ofera cea mai frumoasa priveliste panoramica asupra orasului Osaka. Conceputa de catre arhitectul japonez Hiroshi Hara, cladirea este compusa din doua turnuri cu 40 de etaje legate de un pod, extrem de bine concepute. Turistii au posibilitatea de a accede la platforma de observatie a acestui zgarie-nori, inalt de 173 metri pentru a admira orasul, atat ziua cat si noaptea.

Templul Shi Tenno-ji (buddhist) a fost construit de catre guvern in anul 593 ceea ce face din el unul din cele mai vechi temple din Japonia dar si primul templu construit de Stat.

Acvariul Kaiyukan este unul din cele mai mari acvarii publice din lume. Adaposteste 27 de rezervoare care contin in jur de 11 00 0 tone de apa in care traiesc peste 470 de specii si 29 000 de animale. Iesind din acvariu te vei afla in fata uneia din cele mai mari roti din lume.Post a new comment