Tel-Aviv

October 17, 2015

Tel-Aviv este al doilea oras ca importanta din Israel, dupa Ierusalim. Situat pe coasta mediteraneana, Tel-Aviv este un oras ce atrage din ce in ce mai multi curiosi, fie turisti, fie oameni de afaceri. Tel-Aviv este un oras efervescent: centrul sau urban este demn de o veritabila metropola europeana, animat atat ziua cat si noaptea. Supranumit « orasul care nu doarme niciodata », Tel-Aviv este un oras ce merita sa fie vizitat.

Flea Market sau Targul de Vechituri din Jaffa. La Jaffa, in partea de sud a orasului se afla cel mai vechi cartier, dar si cel mai incarcat de istorie. O plimbare prin acest cartier iti permite sa admiri fatadele vechilor cladiri din piatra si sa descoperi Flea Market, celebrul targ de vechituri din Tel-Aviv. Aici, cafenelele si restaurantele cresc ca ciupercile dupa ploaie.

Pentru amatori, Muzeul de Arta din Tel-Aviv este principalul muzeu din Israel. Deschis in 1932, muzeul este recomandat tuturor celor care vor sa descopere tablourile unor mari artisti precum Van Gogh, Picasso sau Chagall. Turistii au ocazia sa descopere si o magnifica sectiune dedicata artei si fotografiei israeliene.

Odata cu lasarea serii, Bulevardul Rotschild este invadat de tinerii dornici de distractie. Aici, distractia nu se opreste niciodata. Bulevardul adaposteste o multime de baruri si cluburi de noapte.

Old Jaffa Railway Station este prima gara din Israel dar si prima gara din Orientul Mijlociu. In anii ’40 a fost inchisa. In 2000 gara s-a redeschis, autoritatile explorandu-i potentialul imens pentru a face din acest loc un loc al intalnirilor, al schimburilor, un fantastic centru comericial in aer liber.

Hatachana este un complex pietonal care poseda o multime de zone comerciale atat la exterior cat si la interior, cu cafenele precum cafeneaua Hatachana, restaurantul Italika B’Tachana dar si Shuska Shvili care le propune clientilor numai putin de 100 de tipuri de bere diferite.Post a new comment