Salvador de Bahia

October 17, 2015

Salvador de Bahia este o destinatie insorita si culturala, ideala pentru cei in cautare de plaje cu nisip alb si insule tropicale. Capitala animata a statului Bahia este epicentrul culturii afro-braziliene a tarii. Cand vine vorba despre bucatarie, muzica si expresie culturala, orasul sau are propriul sau stil, distinctiv.

Cartierul Pelourinho, clasat in patrimoniul Unesco este un muzeu in aer liber care se poate vizita pe jos observand arhitectura coloniala, cladirile cu fatade colorate datorita carora orasul a devenit atat de cunoscut. In cartierul Pelourinho se afla mai multe situri istorice: trei palate baroce, o catedrala mare. Amatorii de arta trebuie sa viziteze neaparat Muzeul de Arta pentru a putea admira picturile, portelanurile chinezesti, mobilierul si pozele care dateaza din secolele 17-18.

Liftul Lacerda. Salvador este compus din doua parti: Orasul de Sus (cidade alta) si Orasul de Jos (cidade baixa). Modalitatea traditionala de a le explora este cu ajutorul liftului Lacerda, in centrul istoric al orasului. Construit in 1873, liftul poate atinge o inaltime de 72 de metri si transporta in jur de 900 000 de persoane pe an.

Muzeul Afro-Brasileiro adaposteste una din cele mai importante colectii din Bahia: sculpturi din lemn, cosuri, obiecte din ceramica si lut dar si o multime de alte obiecte artistice braziliene si africane.

Plajele din jurul orasului Salvador de Bahia se numara printre cele mai frumoase din Brazilia. Praia Porto da Barra este una din cele mai cunoscute si mai cautate. In stanga plajei Praia Porto da Barra, Praia do Farol da Barra este cautata de surferi. Putin mai departe, plaja Itapua este o plaja draguta. Plajele din Salvador de Bahia sunt marginite de restaurante, pline de turisti si localnici seara.

Carnavalul de Salvador atrage doua milioane de vizitatori an de an si se numara printre cele mai frumoase carnavale din Brazila daca nu cel mai frumosPost a new comment