Reykjavik, Islanda

October 17, 2015

Cu 200 000 de locuitori, Reykjavik contine 2/3 din populatia islandeza. Orasul adaposteste restaurante numeroase in care turistii pot degusta preparate savuroase, muzee, o viata de noapte animate, peisaje magnifice, cladiri impresionante…

Biserica Hallgriskirkja, situata pe colina Skolavorduhaed este cea mai mare biserica din Islanda, si-a primit numele de la pastorul si poetul Hallgrimur Petursson, autorul Psalmilor Pasiunii. In fata bisericii se afla statuia lui Leif Ericson cel care a debarcat in America de Nord in 1000, cu 500 de ani inaintea lui Cristofor Columb.

Islanda este celebra pentru activitatea geotermica si bineinteles pentru Laguna Albastra (Blue Lagoon). Nu poti vizita Islanda fara sa faci o baie in Laguna Albastra (la aproximativ 40 de minute de mers cu masina din centrul orasului) sau cel putin intr-una din sursele de apa calda sau intr-una din statiunile termale. Piscina Sundholli, situata in centrul capitalei poseda doua bai termale.

La Reykjavik exista cel putin patru muzee pe care nu trebuie sa le ratezi. Muzeul National al Islandei care relateaza istoria tarii, Reykjavik 871±2, este un muzeu arheologic situat pe un fost sit viking. Viziteaza mai apoi Perlan care este de fapt un rezervor de apa calda de origine geometrica care adaposteste actualmente un restaurant precum si Muzeul Sagas care spune povestea medievala a Islandei. Cel mai insolit muzeu din Reykjavik este cu siguranta Muzeul Falologic islandez care adaposteste cea mai mare expozitie din lume de penisuri (da, ai citit bine) din care unul singur este de origine umana (restul provenind in general de la mamifere).

Islanda este unul din cele mai bune locuri din lume pentru a vizita aurorele boreale. Le poti admira din centrul orasului insa cel mai bun loc pentru a face acest lucru ramane peninsula Seltjarnanes, extrem de aproape de capitala. Din capitala se organizeaza o multime de excursii de o seara pentru observarea aurorelor boreale.Post a new comment