Galway, Irlanda

October 17, 2015

Galway, oras medieval, atrage prin dinamismul sau. Prestigioasa universitate pe care o adaposteste ii permite orasului Galway sa isi pastreze o imagine mereu tanara. Iata principalele atractii turistice ale acestui oras fermecator din Irlanda.

Muzeul Nora Barnacle
Muzeul Nora Barnacle este dedicat celebrului scriitor James Joyce. Situat intr-o casa ce a apartinut sotiei sale, acest muzeu le permite vizitatorilor sa vada cum arata o zi din viata acestui cunoscut scriitor. De notat faptul ca, daca James Joyce se numara printre centrele tale de interes, exista si un centru James Joyce la Dublin.

Bridge Mills
Situat in apropiere de fluviul Corrib, Bridge Mills este un centru comercial atipic. Aceste magazine sic sunt situate pe locul unei foste moare, veche de peste 430 de ani. Fiecare din aceste magazine sunt minuscule insa le permite vizitatorilor sa isi faca o idee despre bogatia productiei locale. In plus, vara, moara este un loc extrem de festiv, un omagiu adus originilor sale medievale.

Castelul Lynch
Castelul Lynch a fost resedinta celei mai influente si puternice familii din Galway. Un exemplu minunat de stil gotic irlandez, Castelul Lynch este situat intre strazile Abbeygate si Shop Street. O superba marturie a trecutului medieval al orasului.

Promenada Salthill
Salthill reprezinta o zona mare din Galway, o zona ce atrage zeci de turisti an de an. Exista aici o promenada de 2 kilometri cunoscuta sub numele de Prom, avand o panorama superba asupra golfului Galway. Promenada adaposteste o multime de restaurante, cafenele si magazine.

Piata Eyredin
Piata Eyredin este situata in centrul orasului Galway si este de fapt un parc dreptunghiular. Parcul si-a primit numele de la primarul Edward Eyre care, in 1710 l-a inaugurat in mod oficial. In 1801 s-a ridicat un zid de piatra in jurul acestuia iar la mijlocul secolului XIX a fost reamenajat in stil georgian.Post a new comment