Frankfurkt, orasul contrastelor

October 16, 2015

Pentru multi dintre turisti, Frankfurt reprezinta poarta de intrare in Europa. Pe langa aeroportul sau international (al treilea din Europa), Frankfurkt are o multime de lucruri de vazut. Datorita zgarie-norilor, Frankfurkt este considerat capitala comericala a Germaniei. Datorita raului Main, Frankfurkt mai este cunoscut sub numele de Main-Hattan. Oras al contrastelor, international si multicultural, Frankfurkt va va seduce cu siguranta…

Main Tower reprezinta cea mai buna modalitate de a admira orasul de sus. Este singurul turn din Frankfurkt deschis publicului. Turistii au posibilitatea de a lua cina in restaurantul din turn.

Romerberg reprezinta inima istorica a orasului, locul in care este situat hotelul orasului, care dateaza din anul 1405. Marginita de case cu grinzi exterioare din lemn, aceasta piata istorica era locul in care se tineau targurile in secolul 13. In mijlocul pietei troneaza Fantana Justitiei.

Casa lui Goethe. Frankfurkt este orasul natal al celui mai important scriitor din Germania, Johann Wolfgang von Goethe. Chiar daca casa acestuia a fost distrusa in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, aceasta a fost restaurata in intregime cu mobile originale, picturile si cartile familiei Goethe. Gaseste-ti inspiratia in cabinetul de lucru in care celebrul scriitor a creat « Suferintele tanarului Werther ».

Muzeul de Arta Moderna si Contemporana si-a castigat faima datorita vastei sale colectii de arta care cuprinde artisti renumiti precum Joseph Beuys, Roy Lichtenstein si Gerhardt Richter dar si datorita arhitecturii indraznete. Conceput de catre arhitectul vienez Hans Hollering, muzeul are o forma triunghiulara si este supranumit « bucata de prajitura » de catre localnici.

Biserica Sf. Paul sau Paulskirche, construita intre anii 1789-1833 este leaganul civilizatiei germane : a fost folosita pentru reuniunile politice si a devenit sediul primului parlament german liber ales din 1848. Actualmente, biserica Sf. Paul este folosita pentru expozitii si evenimente speciale.



Post a new comment