iPhone 6s va sosi cu functia 3D Touch

September 9, 2015

Ziua de 9 septembrie este ziua cea mare pentru cei ce adora telefoanele Apple, dar si pentru firma americana, deoarece, atunci va avea loc evenimentul de prezentarea a noilor telefoane din gama iPhone. In al 12-lea ceas, aflam un detaliu destul de interesant, si anume, ca pe noile terminale vom avea si functia Force Touch.

iPhone 6s si Iphone 6s Plus ar urma sa beneficieze de ceva mai mult decat Force Touch, venind cu o varianta mai imbunatatita a acestei functii, si anume “3D Touch”. Aceasta noua tehnologie poate diferentia 3 tipuri de gesturi, si nu doua asa cum se intalnea pana acum. Force Touch se pare ca poate distinge doar intre o apasare simpla pe ecran, dar si una pe care aplicam putina forta. Adaugarea a celei de-a treia dimensiuni va insemna o crestere a numarului de gesturi de control pe care le aplicam pe noile telefoane care vor aparea in data de 9 septembrie.

Asadar, este de asteptat sa se reduca numarul de apasari ale ecranului spre a executa unele comenzi in Maps sau Music, acesta fiind doar un exemplu. Se pare ca si jocurile se vor putea bucura de aceasta noua interactiune. Ramane de vazut cum se producatorii vor integra aceasta noua functie in aplicatiile acestora. Este destul de probabil ca noi functii asociate 3D Touch sa soseasca in momentul cand va iesi si iOS 9, 3D Touch se pare ca este o functie asteptata si pe iPad Pro. Pae destul de interesant faptul ca denumirea “3D Touch” are in vedere ca acest nume era intalnit si la o modalitate noua de interactiune de pe smartphone, tehnologie anuntata pe Nokia McLaren, telefon care a fost anulat in urma discutiilor care au inceput sa aiba loc.

Asadar, asteptam data de 9 septembrie pentru a vedea ce se va anunta la evenimentul care va avea loc maine, eveniment unde vom vedea noile terminale lansate de cei de la Apple, si sa vedem de ce alte functii vom beneficia pe noile terminale.



Post a new comment