Tehnologia SoftBlue protejeaza ochii prin diminuarea culorilor

September 8, 2015

O foarte buna tehnologie, SoftBlue va proteja ochii si reduce disconfortul ochilor, atenuand impactul luminii albastre care dauneaza ochilor, fiind disponibila acu si pe monitoarele destinate utzului domestic, dar si uzului profesional.

Un partener licentiat Philips pentru productia de monitoare, va lansa monitoare care vor integra tehnologia inovatoare SoftBlue pentru utilizarea de acasa, dar si de la birou, aceasta tehnologia protejand ochii si reducand oboseala acestora, atenuand din impactul si efectul grav care il are lumina albastra, fara ca exactitatea sau calitatea culorilor originale sa aiba de suferit, aceste noi ecrane fiind dedicate uzului domestic, dar si unele modele destinate uzului profesional, fiind disponibile din aceasta toamna.

Noile monitoare care utilizeaza tehnologia Philips SoftBlue abordeaza diferit reducerea luminii albastre daunatoare. Spre deosebire de metodele filtrelor (sticla amplasata in fata ecranului sau lentile speciale anti lumina albastra), tehnologia SoftBlue nu retine din calitatea imaginii, in timp ce filtrele tind sa duca imaginea spre o nuanta galbuie. In cel mai rau caz, acest fapt duce la scaderea calitatii imaginii oferite, cum ar fi de exemplu pentru aplicatiile folosite la investigatiile din spectrul imagisticii medicale care se bazeaza foarte mult pe fidelitatea si claritatea culorilor.

Pe de alta parte, ecranele SoftBlue diminueaza emisia luminii albastre inca de la sursa. Datorita eliminarii emisiilor de culoare albastru deschis se schimba varful lungimii de unda de la 450nm la un nivel mult mai sigur de 460nm. Ca urmare a acestei schimbari, fasciculele daunătoare sunt reduse cu peste 90% fara ca imaginea ori culorile sa aiba de suferit. Prin urmare, utilizatorii beneficiaza de aceeasi calitate a culorilor si a imaginilor cat si de protejarea ochilor lor.

In plus fata de tehnologia SoftBlue, toate cele cinci noi monitoare ofera un set impresionant de caracteristici pentru performante ale afisarii. Atat monitoarele E-Line cat si cele P-Line sunt echipate cu panouri IPS-ADS pentru unghiuri foarte largi de vizualizare de pana la 178 de grade, calitate Full HD la o rezolutie de 1920 x 1080 si difuzoare stereo incorporate care completeaza o experienta totala.Post a new comment