Izmir

August 21, 2015

Situat in partea de est a Turciei, Izmir este al treilea oras din tara. Cunoscut pe vremuri sub numele de Smyrne, Izmir este un oras ce a stiut sa se dezvolte datorita portului sau comercial si numeroaselor atractii turistice. Leganat de vant, imbatat de aerul marin, Izmir este un oras superb.

Muzeul arheologic din Izmir

In jurul orasului Izmir se afla o multime de situri arheologice precum Efes sau Milet. Rezultatul sapaturilor este prezent in acest muzeu: sarcofage, busturi romane, obiecte din bronz sau din ceramica.

Konak Meydani

De-a lungul golfului se intinde imensa esplanada Konak Meydani, locul perfect din care poti admira turnul ceasului, emblema orasului.

Attaturk caddesi, cea mai animata strada din Izmir are o lungime de 4 kilometri si este marginita de cladiri frumoase, restaurante numeroase, baruri. O strada frumoasa care ofera o priveliste frumoasa asupra golfului.

Cumhuriyet Meydani (Piata Republicii) se afla in mijlocul strazii Attaturk caddesi, dominata de statuia ecvestra Attaturk, monument al gloriei independentei.

Kadife Kale. Castelul Kafikale a fost construit sub domnia lui Alexandru cel Mare si inca mai domina orasul si in zilele noastre. Castelul este un excelent punct de observatie din care se poate admira o panorama magnifica asupra golfului Izmir.

Agora este situata in cartierul Namazgah a fost construita la origine sub domnia lui Alexandru cel Mare. Ruinele dateaza din epoca constructiei de catre imparatul roman Marc Aureliu, dupa teribilul cutremur din anul 178.

Parcul Kultur este un parc imens in care se desfasoara anual Targul International din Izmir. Acest parc cuprinde un parc de distractie, o gradina zoologica, restaurante si gradini superbe.

Shopping la Izmir: pe strada Kemeralti se pot gasi o multime de obiecte de antichitate, bijuterii pretioase sau fanteziste, o multime de haine dar si smochine si struguri uscati. Izmir adaposteste si o multime de magazine moderne, cafenele si restaurante in care poti petrece o multime de momente placute.Post a new comment