India, pamant mistic

August 19, 2015

India este un teritoriu bogat in traditii. De la Nord la Sud, India le ofera turistilor sai splendidele palate ale maharajahilor, o paleta de culori si savori necunoscute occidentalilor. Moderna si veche totodata, oras si tara, mare si munte, India are atatea de oferit incat o singura calatorie nu este de ajuns. Trebuie vizitata de mai multe ori.

New Delhi intr-un week-end

Vizitarea Indiei incepe cel mai adesea cu New Delhi. Capitala Indiei, aceasta megapola adaposteste Fortul Rosu, o fortareata din caramizi rosii, bogat decorata precum si Marea Moschee (Jama Masjid) situat in inima vechiului oras. Este vorba de cea mai mare moschee din India. New Delhi nu trebuie confundat cu Delhi, numele Statului in care se afla capitala poate fi admirata in timpul unui week-end inainte de a pleca in explorarea altor obiective turistice.

Taj-Mahal, simbolul Indiei

Desemnat recent drept una din cele sapte noi minuni ale lumii, Taj-Mahal este cu siguranta cel mai celebru simbol al Indiei. Este o destinatie indiana de prim rang – atentie la ambuteliaj deoarece aceasta atractie atrage 3 milioane de de vizitatori pe an. Situat in Agra, Taj-Mahal a fost construit intre anii 1631-1653 la ordinul imparatului Moghol Shah Jahan si este vorba in realitate despre un mausoleu construit pentru a adaposti sicriul defunctei sale sotii.

Curry si tandoori

Preparata din savori necunoscute, gastronomia indiana face parte din cultura tarii. Pentru indieni, gatitul este o arta de aceea este luat in serios. Masa este cel mai important moment al zilei si este servita doar in familie. Mamele sunt cele care transmit retetele si secretele culinare fetelor lor inca de la o varsta frageda. In zona rurala, unde viata nu este atat de agitata ca in marele oras, oamenii prefera sa isi cumpere graul si sa isi faca singuri faina, la moara.Post a new comment