Maldive sau cand cartea postala devine realitate

July 27, 2015

Nu mai cauta: cartea postala de vis – nisip alb, cocotieri, laguna turcoaz cu apa cristalina si calda – toate acestea se afla in Maldive. Maldive, constituita din cateva mii de insule, grupate in 22 de atoli in inima Oceanului Indian atrage an de an milioane de turisti in cautare de vacante de vis. Un vis ce devine realitate datorita numeroaselor complexe hoteliere de lux.

Mii de insule

Particularitatea acestei destinatii este data de geografia sa. Pe o suprafata de aproximativ 100.000m², doar 0,3 % din teritoriu se afla deasupra apei. Zonele terestre sunt reunite in atoli. Intr-un sejur la Maldive nu exista cu adevarat un loc de vizitat. Trebuie sa stii ca Maldive nu este o destinatie pentru turisitii avizi de experiente culturale sau istorice sau de descoperirea locurilor misterioase. Maldive este o destinatie cautata pentru activitatile care se concentreaza pe plaja si pe mare: relaxare, snorkeling, in cadrul unor activitati organizate de resorturi, aceste sate-hotel care ocupa o insula intreaga. Soarele si apa sunt principalele atuuri ale acestei insule atat de cautata de cei care viseaza la o vacanta relaxanta in care sa isi incarce bateriile.

Avantajul principal al acestor resort-uri din Maldive este faptul ca propun numeroase servicii, extrem de accesibile. Astfel, satele de vacanta din cele mai mari insule ofera o multime de restaurante care iti permit sa descoperi bucataria locala, compusa in principal din peste. In capitala Malé vizitatorii pot gusta produse locale mai atipice precum hedhikaa, peste cu ghimbir, piper si ceapa.

Descopera Maldive cu vaporul

O alta formula pentru un sejur in Maldive este croaziera. Aceasta optiune iti permite sa descoperi numerosii atoli si sa apreciezi diferentele dintre acestea. De altfel, vasele de croaziera le ofera turistilor numeroase escale in cadrul carora pot practica scufundari si sa plece in descoperirea pestilor multicolori care se scalda in apele turcoaz din Maldive.Post a new comment