New Orleans

June 28, 2015

New Orleans este cea mai frenchy” metropola din Statele-Unite, un oras de care turistii se simt atrasi in mod irezistibil. Vizita principalului oras din Louisiana este sinonima cu descoperirea unei pagini din istoria Frantei. Cultura bogata, gastronomie reputata, cadru natural unic…un sejur la New Orleans va fi o experienta de neuitat.

Patratul vechi, atmosfera franceza

Fondat in secolul al XVIII-lea de catre coloniile franceze, in New Orleans inca mai exista urme ale domniei frantuzesti care a durat mai bine de un secol. « Patratul vechi », cartierul francez, sta drept marturie in acest sens cu casele sale tipice, cu balcoane mari. Cartierul frantuzesc adaposteste si catedrala St. Louis.

Nebunia Mardi Gras

Un eveniment celebru in New Orleans este cu siguranta carnavalul Mardi Gras (Martea Grasa). In aceasta perioada, orasul cunoaste un aflux turistic extrem de important. Odata aflat in New Orland, Mardi Gras este un must. Parade, muzica, dans, costume. Culorile traditionale ale acestui carnaval sunt violetul care simbolizeaza dreptatea, auriul care simbolizeaza puterea si verdele care simbolizeaza credinta.

Croaziera de neuitat pe Mississippi

Fluviu mitic, simbol al Americii si al orasului New Orleans, Mississippi le ofera turistilor ocazia sa faca o calatorie in trecut prin intermediul unei plimbari la bordul unui vapor.

O gastronomie reputata in Statele Unite

Supranumit “Big Easy”, New Orleans se viziteaza astfel: incet. Pentru a profita din plin de un sejur in acest oras ce poate fi mai frumos decat descoperirea restaurantelor? Cu influente creole, bucataria locala propune numeroase fructe de mare sau retete inedite precum Jambalaya : un preparat pe baza de orez, extrem de picant cu carne. Fa shopping in magazinele de pe strada Bourbon in cautare de suveniruri insolite. Fa o pauza de relaxare in numeroasele baruri si restaurante pentru a vedea mai bine esenta orasului New Orleans. Merita cu prisosinta.Post a new comment