Napoli, inima Italiei

June 24, 2015

Vedi Napoli e poi Mori…Vezi Napoli si apoi poti muri. Un dicton celebru care sugereaza ca odata ajuns la Napoli te vei indragosti cu siguranta de acest minunat oras dar si de locuitorii sai. Cine nu a vizitat Napoli inseamna ca nu cunoaste Italia cu adevarat. Intre grandoare si decadenta, acest oras care se intinde la poalele Vezuviului simbolizeaza bogatia culturii italiene, a celei din Sud in special : strazi anarhice, locuitori exuberanti, gastronomie savuroasa si colorata, biserici si palate minunate…

Napoli, un spectacol permanent

Napoli este o destinatie turistica de prim rang. Centrul istoric al orasului, Spaccanaploi a ramas un loc fermecator, un veritabil teatru de strada in care vizitatorii ii pot admira pe napolitandi agitandu-se.

Fa shopping pe Via Umberto

Pe multitudinea de stradute din inima orasului se ascund o multime de biserici si palate pe care turistii le pot vizita si admira. Biserica del Gesu nuovo, in piata cu acelasi nume si capela Sansevero trebuiesc neaparat vizitate. Strada Umberto este o strada celebra in Napoli, paradisul pasionatilor de shopping deoarece este singura din Napoli intesata cu magazine.

O pizza

Trebuie sa stii ca Napoli este o adevarata Capitala in materie de gastronomie. Nu putini sunt turistii care aduc acasa, drept suvenir, mancare. Napoli stie cum sa rasfete papilele gustative ale turistilor sai. Bineinteles, regina, atractia principala din meniurile restaurantelor este pizza. Acest preparat, celebru in lumea intreaga, a fost inventat aici. Cele mai bune pizzerii din oras se gasesc pe via dei Tribunali.

Pompei si Vezuviu

O calatorie la Napoli nu se limiteaza la o simpla vizita a orasului. Ar fi pacat sa nu vizitezi Vezuviul, vulcanul italian care a terorizat multa vreme locuitorii din regiune. La poalele Vezuviului se afla orasele Pompei si Herculanum, ingropate de eruptia vulcanica din ’79. Au fost regasite in timpul sapaturilor arheologice din secolul al XVIII-lea in stare aproape perfecta.Post a new comment