Mumbai

June 22, 2015

De la plimbari la gastronomie…descopera trei din cele mai frumoase experiente pe care le poti trai in Mumbai. Fie preferi sa admiri cladirile (cladiri coloniale datand din epoca Indiei Britanice), fie preferi sa te plimbi pe strazile orasului pentru a profita de efervescenta orasului, Mumbai este un loc excelent de explorat.

Exploreaza orasul pe jos

Partea de sud a orasului – cartierul Colaba in special – este extrem de cautat de turisti. Acest loc iti va permite sa descoperi inima acestui oras unic. Vei gasi aici doua din cele mai importante monumente ale orasului: poarta Indiei precum si hotelul de lux Taj Mahal Palace. Faimoasa poarta a fost construita pentru a comemora vizita regelui Gerorge V si a reginei Maria. A fost terminata in 1920. Cat despre Taj Mahal Palace, aceasta este una din cele mai impozante cladiri pe care turistii sositi cu vaporul in Mumbai o vad.

Gusta din bucataria de strada

Iti place sa mananci pe strada, la targuri? Bhelpuri si vada pav sunt doua specialitati culinare sarate, originare din Mumbai si din statul indian Maharashtra. Bhelpuri este un fel de mancare alcatuit din orez, cartofi si chaat (un sos acidulat). Cat despre vada pav, acesta este un preparat vegetarian compus dintr-o paine mica umpluta cu cartofi.

Descopera istoria locala

Cartierul Mahalaxmi Dhobi Ghat este o adevarata spalatorie in aer liber. Hainele murdare sunt colectate din toate colturile orasului dupa care aduse in acest cartier unde sunt spalate cu mana de catre dhobis (spalatori de haine). Este un spectacol incredibil. Aceasta profesie necesita forta si rezistenta. Vei intelege de ce daca vei avea ocazia sa ii admiri in plina activitate. Casa lui Ghandi iti va permite sa afli mai multe lucruri cu privire la incredibilul destin al lui Ghandi si rolul major al acestuia in istoria tarii. Viziteaza-i camera in care se afla celebrele sale sandale.Post a new comment